Întrebări şi răspunsuri
Ce înseamnă etapa?
Fiecare echipă are programat un meci « oficial » pe săptămână. Pentru a te califica la o etapa in joc, trebuie sa acumulezi minim 20 de puncte in acea etapa.
Ce nu pot să fac în timpul etapei?
În timpul etapei nu poţi face transferuri, in schimb iti poti reaseza jucatorii pe teren in functie de cum crezi ca vor performa.
Cu ce ma influenţează în joc etapa?
Calificarea pentru etapă înseamnă că ai acumulat 20 de puncte si vei putea intra in tragerea la sorti pentru premiile saptamanale!
Seriile din newsletter-ul ProSport.ro îți aduc transferuri gratuite.
Ai la dispoziție un transfer gratuit în fiecare etapă, după care ți se vor deduce câte patru puncte din total pentru fiecare mutare. Poți evita însă acest lucru extrem de simplu. Caută seriile din newsletter-ul ProSport.ro în fiecare luni și vineri sau completează zilnic quiz-urile din joc și poți strânge suficiente "transferuri gratuite" pentru tot campionatul.
Ce inseamna transferuri si cate am la dispozitie?
Ai la dispozitie cate 1 transfer gratuit la fiecare etapa. Transferurile nu se pot face decat inainte cu cateva ore de inceperea etapei.
Daca introduci seriile din newsletter-ul ProSport de luni si de vineri, poti beneficia de transferuri suplimentare. La 2 coduri unice introduse, beneficiezi de un transfer gratuit.
Ce inseamna o Liga in Liga Prosport?
Orice user isi poate crea o Liga privata sau poate intra in orice alta Liga. Scopul unei ligi private este acela de a-ti invita prietenii si de a face competitii intre useri.
Care sunt punctajele pe care le vor primi jucatorii tai in Liga Prosport
Toţi jucătorii primesc urmatoarele bonusuri:
Pentru că joacă: 1 punct
Pentru fiecare pasa decisivă: 3 puncte
Pentru un gol înscris din penalty: 3 puncte
Pentru obţinerea unui penalty: 2 puncte
Pentru cartonaş galben: - 1 punct
Pentru cartonaş roşu: - 3 puncte
Stelute ProSport (notele acordate de reporterii ProSport): între 0 şi 5 puncte
Bonusuri suplimentare:
Portarii
Pentru un gol înscris din acţiune: 10 puncte
Dacă nu primesc gol (trebuie sa joace peste 60 de minute): 5 puncte
La primele 2 goluri primite: - 1 punct
La fiecare gol peste cele 2: -1 punct
Fundasii
Pentru fiecare gol înscris: 6 puncte
Dacă nu primesc gol (trebuie sa joace peste 60 de minute): 4 puncte
La primele 2 goluri primite: - 1 punct
La fiecare gol peste cele 2: -1 punct
Mijlocaşii
Pentru fiecare gol înscris: 5 puncte
Dacă echipa nu primeşte gol: 1 punct
Atacanţii
Pentru fiecare gol înscris: 4 puncte
Cum cheltuiesc bugetul clubului? 11 vedete sau un lot echilibrat?
În Liga ProSport ai la dispoziție un buget de 20.000.000 de bani virtuali din care trebuie să îți faci un lot de 15 jucători. Dacă primul tău impuls e să-ți cumperi cei mai valoroși jucători din joc vei rămâne rapid fără bani și nu-ți vei putea completa lotul. Nici o echipă formată din 11 'staruri' și 4 rezeve care nu intră niciodată pe teren nu reprezintă o soluție viabilă. Ok, există un motiv pentru care unii jucători sunt mai scumpi decât ceilalți, iar primii vor puncta constant mai bine. Ce te faci însă când vedetele din primul "11" se accidentează sau sunt suspendate și "banca" nu te ajută. Cu excepția primului transfer, fiecare modificare pe care vrei să o faci în lot te va "costa" 4 puncte și vei coborî în clasament. Un lot echilibrat, cu rezerve care să poată intra oricând pe teren te ajută să reduci cât mai mult numărul de transferuri făcute pe parcursul unui sezon.
Ce sistem de joc să folosesc?
Una din cele mai importante decizii pe care trebuie să o iei după ce devii manager în Liga ProSport e în ce sistem de joc îți vei trimite jucătorii pe teren. Ai de ales din opt variante și cel mai bine e să îți bazezi opțiunea pe modul în care ți-ai structurat lotul. Dacă ai în echipă cei mai buni trei marcatori din Liga I vei vrea să folosești o tactică cu trei atacanți. Dar cheia succesului nu stă neapărat în câte goluri îți vor marca jucătorii. Poți strânge la fel de multe puncte și cu "depășitele" 5-3-2 sau 5-4-1. Dacă ai în echipă cinci fundași și un portar care nu primesc gol poți depăși în clasament echipe cu la fel de mulți marcatori. În plus, un gol înscris de un fundaș sau un mijlocași îți aduce un bonus mai mare decât reușita unui atacant. Și mai există un avantaj: fundașii sunt în general mai ieftini decât jucătorii din ofensivă.
Pe cine să pun căpitan de echipă?
Aici e simplu. Oferă banderola jucătorului care crezi că va face cele mai multe puncte în etapa respectivă. Toate bonusurile fotbalistului respectiv vor fi dublate în joc.
De ce am nevoie de transferuri gratuite, cum le obțin și când le folosesc?
Pe tot parcursul campionatului îți poți modifica lotul de jucători, în funcție de problemele întâlnite. Nu are niciun sens să ții în echipă un jucător accidentat sau suspendat, sau fotbaliști care se întâlnesc într-un meci direct. Dacă ai atacanți de la Steaua și fundași de la Dinamo, e recomandat să renunți la unii sau la ceilalți înainte de un Steaua - Dinamo. În Liga ProSport nu jucăm la "0".
Urmărește atent ce adversari au în etapa următoare jucătorii tăi și bazează-ți alegerile în funcție de programul Ligii I. Meciurile dezechilibrate îți pot aduce cele mai multe puncte în joc, daca ai în echipă fotbaliști de la echipele care înving la scor.